James Barry

SHS

Versioiden väliset erot
Loikkaa: valikkoon, hakuun
p
Rivi 1: Rivi 1:
-
[[Image:James_Barry.jpg|right]](n. 1789 – 25 July 1865) Irlantilaislähtöinen lääkäri, joka teki pitkän ja vaiherikkaan uran Ison-Britannian armeijassa. Barry muistetaan mm. ensimmäisen onnistuneen keisarinleikkauksen suorittajana. Se, että köyhistä oloista lätöisin oleva henkilö onnistuu nousemaan arvoasteikossa niinkin vaikuttavasti ei ole mitenkään ennenkuulumatonta - Barryn tapauksessa tämä on vain alkua. Hän nimittäin pystyi pitämään salassa niinkin perustavanlaatuisen seikan että hän oli nainen.  
+
[[Image:James_Barry.jpg|right]](n. 1789 – 25 July 1865) Irlantilaislähtöinen lääkäri, joka teki pitkän ja vaiherikkaan uran Ison-Britannian armeijassa. Barry muistetaan mm. ensimmäisen onnistuneen keisarinleikkauksen suorittajana. Se, että köyhistä oloista lätöisin oleva henkilö onnistuu nousemaan arvoasteikossa niinkin vaikuttavasti ei ole mitenkään ennenkuulumatonta - Barryn tapauksessa tämä on vain alkua. Hän nimittäin pystyi pitämään salassa niinkin perustavanlaatuisen seikan että hän oli oikeasti nainen.  
[[Luokka:Henkilöt]] [[Luokka:Matkailu avartaa]] [[Luokka:1800-luku]] [[Luokka:Lääketieteen ihmeitä]]
[[Luokka:Henkilöt]] [[Luokka:Matkailu avartaa]] [[Luokka:1800-luku]] [[Luokka:Lääketieteen ihmeitä]]

Versio 15. marraskuuta 2019 kello 13.47

(n. 1789 – 25 July 1865) Irlantilaislähtöinen lääkäri, joka teki pitkän ja vaiherikkaan uran Ison-Britannian armeijassa. Barry muistetaan mm. ensimmäisen onnistuneen keisarinleikkauksen suorittajana. Se, että köyhistä oloista lätöisin oleva henkilö onnistuu nousemaan arvoasteikossa niinkin vaikuttavasti ei ole mitenkään ennenkuulumatonta - Barryn tapauksessa tämä on vain alkua. Hän nimittäin pystyi pitämään salassa niinkin perustavanlaatuisen seikan että hän oli oikeasti nainen.
Henkilökohtaiset työkalut