Ninjakääpiöt

SHS

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Sisällysluettelo

Alkuperä

Muinaisessa Japanissa pienikasvuisia tyyppejä käytettiin usein taistelulajien harjoitusvastustajina (yllättävän kestävyytensä ja notkeutensa takia, ja myös siksi että veivät vähän tilaa); hovissa kääpiöillä ei ollut ihmisarvoa, ja heitä säilytettiin asevarastojen hyllyillä päällekkäin ladottuina. Vuonna 851 keisarillisen hovin salaisessa palveluksessa toimiva Taiki Hideaki saapui Kakunodaten samuraitaloille ja havaitsi kääpiöiden omaavan piileviä maagisia kykyjä (esim. akrobaattiset taidot, telepatia, intuitiivinen ryhmädynamiikka). Kääpiöiden taidoista vaikuttuneena Taiki jäikin Shirakami-vuorelle asumaan ja tutustumaan aiheeseen tarkemmin.

Vuosien mittaan piilopirtissään Shirakami-vuorella Taiki ja kääpiöt kehittivät symbioottisen voimainstituution, jossa kääpiöt saavuttivat ihmisarvon lisäksi mahdollisuuden toteuttaa myötäsyntyistä mystiikkaansa ja matkustella, kun taas Taiki sai käyttöönsä henkilökohtaisen tiedustelupalvelun. Taikin kehittelemään treenausohjelmaan kuului mm. käsilläänjuoksua Shirakami-vuorta ylös, akrobatiaa, eri aseiden hallintaa, piiloutumista ja naamioitumista, ryhmävaiston kehittämistä sekä sulautumista eri yhteiskuntaluokkiin ja niiden tapoihin.

Ninjakääpiöt käyttävät akitoja ratsuinaan (ja myös taistelupareina); koiran ja kääpiön välillä toimii erikoinen telepaattinen yhteys, jonka kääpiöt uskovat pohjautuvan yhteiseen esi-isähenkeen.

Yhteydet Eurooppaan ja Valon Veljeskuntaan

Koska hän oli erinomaisen mystinen henkilö, Taiki ei tiennyt edes omaa alkuperäänsä; vähitellen hän havaitsi että on olemassa joku’suurempi voima’, jota voisi käyttää hyväski myös maailmanpolitiikassa; itse hän oli jumissa keisarillisessa hovissa, joten hän päätti luottokääpiöitä ensin meren yli Kiinaan, sitten yhä kauemmas kohti Eurooppaa (erityisesti hoveihin) saadakseen lisää tietoa sikäläisestä kulttuurista, politiikasta ja elämästä yleenä.

Yhtenä ensimmäisistä vapaaehtoisista oli suvustaan huonontunut Jean, joka löysi itselleen hyvin täyteläisen elämän ensin sianrakkoalalla, ja myöhemmin politiikassa Hubert Petitin rinnalla.

Euroopassa oli meneillään keskiaika ja Valon Veljeskunta veteli ensimmäisiä henkosiaan. Jossainpäin Etelä-Saksaa eleli huvittelunhaluinen ruhtinas, jonka hoviin oli muilutettu ninjakääpiö (joka näennäisesti toimi akrobaattina). Kääpiön vikkelyydestä ja erinomaisesta sisäkorvasta vaikuttuneet Valon Veljeskuntalaiset tarjosivat hänelle työpaikkaa kattoikkunanasentajana; kääpiö luonnollisesti kiinnostui Valon Yliopiston toiminnasta ja sähkötti siitä Taikille. Seuraavien vuosikymmenten aikana yhteys Japanin ja Valon Veljeskunnan välillä tiivistyy ja keskinäinen avunanto ja tutkimustyö alkaa, ja vuonna 1375 tämä yhteys virallistettiin.

Renessanssiajan alussa ninjakääpiöiden muilutus itsevaltiaitten hoveihin alkoi (tämä muoti otti tulta siinä määrin että voidaankin puhua kääpiötrendistä). Tästä alkoi Valon Veljeskunnan hohdokkain aika.

Erikoistuminen

Paikallaan pysyviä, neuvonantajakääpiöitä, mustahuppuisia sanansaattajakääpiöitä, sekä taistelulajeihin ja sabotaasiin erikoistuneita kommandoja.

Rappio ja itsenäisyys

Valon Veljeskunnan diasporan yhteydessä ninjakääpiöverkosto hajotetaan, ja kääpiöt joutuvat sopeutumaan normaaliin elämään. Osa työllistyi kummajaisnäyttelyissä ja sirkuksissa, osa viktoriaanisessa Lontoossa nuohoojina.

Taikin kasvojen menetys: yritti tuoda länsimaista hapatusta keisarin hoviin, ja liiallisesta intomielisyydestä menettää kasvonsa.

Henkilökohtaiset työkalut