Skotlanti

SHS

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pieni ja varsin pahansisuinen maa Englannin pohjoispuolella. Kuten rajanaapurinsa, oli ennen itsenäinen valtio, mutta kuuluu nykyään Yhdistyneeseen kuningaskuntaan - eikä ole kovin iloinen asiasta.

Koska Skotlanti on aina ollut hiukan syrjässä suuren maailman myllerryksistä, sen on onnistunut kehittää itselleen omintakeinen historia ja kulttuuri. Säkkipilliä tuskin mikään muu kansa itselleen omisi, mutta skotit ovat avanneet sydämensä tälle helvetillistä ääntä pitävälle vinkupussille - jopa niin, ettei maan pääkaupungissa Edinburghissa pääse kävelemään yhtä korttelinväliä törmäämättä kiltissä musisoivaan säkkipillistiin. Myöskin maan kansallisruoka haggis kuvottaa monia aiheeseen perehtymättömiä - mutta lähemmin tarkasteltuna kyseessä on varsin hyväntahtoinen ruoka, joka vielä tulee erittäin nerokkaasti pakattuna.

Haggiksessa ehkä parhaiten kiteytyykin Skotlannin perusluonne: vaikka maa ja sen kansa aluksi vaikuttavatki epäilyttäviltä, lähempi tarkastelu paljastaa eksentrisen, mutta sitäkin lämminhenkisemmän sisällön.

Tunnettuja skotteja:

Duncan McDougal

David Livingstone

Henkilökohtaiset työkalut