Turquoise Elephant Tea House

SHS

Loikkaa: valikkoon, hakuun
Turkoosin elefantin teehuone, tuttavallisemmin Turkoosi elefantti, oli Duncan McDougalin Lontooseen 1800-luvun alussa perustama kahvila, joka kuitenkin toimi pääasiallisesti oopiumiluolana. Tuona aikana kahvihuoneet oli varattu vain miehille joten McDougal näki oivan markkinaraon salliessaan myös naisten astua establishmenttiinsa sisään; teehuone nousikin nopeasti porvarisluokan rouvien ja tyttärien suureen suosioon ja sen hämyisissä huoneissa Lontoon juorut ja uusimmat skandaalit levisivät huimalla nopeudella.

Ilmeisesti englanninkielinen sanonta "Not my cup of tea" johtaa juurensa Turkoosiin elefanttiin ja pankkiirin rouvaan, jolle vahingossa tuotiin laudanumilla terästetty teekupillinen. Närkästyneenä tästä erehdyksestä rouva tiuskaisi tarjoilijalle "This is not my cup of tea!" ja poistui Turkoosista elefantista ovet paukkuen.

Vuonna 1838 Turkoosissa elefantissa sattui niin kutsuttu sättimisvälikohtaus joka johti välirikkoon McDougalin ja Itä-Intian kauppakomppanian johtohahmojen välillä. George Edenin sisar Emily oli viettänyt iltapäivää Turkoosissa elefantissa nauttien teehuoneen antimista ehkä liiaksikin. Houreisena hän alkoi mielipuolisesti sättiä kaikkia paikalla olleita, ennen kaikkea henkilökuntaa. Lopulta naama punaisena huutava Emily kannettiin väkisin ulos, mutta tapauksella oli McDougalin kannalta ikävät seuraukset. Emily kirjoitti vielä samana päivänä kirjeen veljelleen, joka tuolloin toimi Intian kenraalikuvernöörinä. Kirjeessään Emily vaati kuolemaa teehuoneen omistajalle ja työntekijöille. Georgella oli aina ollut pehmeä kohta sydämessään pikkusiskollensa, eikä nytkään voinut kieltää tämän pyyntöä - ja käski Itä-Intian kauppakompanian miehiä etsimään ja tappamaan McDougalin. Kun McDougal samaan aikaan oli etsintäkuulutettu Kiinassa oopiumin salakuljetuksesta, päätti hän vaihtaa maisemaa.

Henkilökohtaiset työkalut